Een afscheid collega moet onvergetelijk zijn en dat betekent dat je een perfect cadeau moet vinden. Als dit iemand betreft die jaren met je heeft gewerkt, waar je dagelijks mee in contact bent geweest, die heeft meegedacht, inzet heeft getoond en kwaliteit heeft geleverd, dan is een standaard flesje wijn niet voldoende. Ben jij degene die het cadeau moet zoeken, dan heb je mogelijk problemen om iets te vinden waarmee alle tegenstrijdige emoties tegelijkertijd worden uitgebeeld. Kunst is één van de weinige opties die je het waarmee dat mogelijk is. Hier vind je drie voorbeelden van kunst als cadeau voor het afscheid collega ter inspiratie.

 

Een bronzen tuinbeeld voor het afscheid collega

Een bronzen tuinbeeld is een schitterende manier om het afscheid onvergetelijk te maken. Er zijn een aantal kunstenaars in Nederland die deze beelden aanbieden. Het voordeel van een tuinbeeld is dat je exact een exemplaar kunt uitzoeken dat het juiste verhaal vertelt. Denk dan bijvoorbeeld aan een tuinbeeld dat een nieuw begin symboliseert, of teamwork. Er zijn ook tuinbeelden die uitspreken dat je trots bent, dat je het jammer vindt dat iemand weggaat, maar dat je ze veel succes wenst. Je collega zal het beeld in de tuin zetten en elke keer dat hij of zij hier langsloopt herinnerd worden aan het afscheid collega en de tijd bij jullie bedrijf.

 

Een kunstwerk voor aan de muur

Een mooi schilderij of een artistieke foto voor aan de muur zijn ook perfecte ideeën voor een afscheid collega. Net als met een beeld het geval is, kun je daar een groot aantal emoties in kwijt. Het is de bedoeling dat je een afbeelding vindt die jullie samenwerking goed symboliseert. Dat kan bijvoorbeeld door een bepaalde herinnering te laten vereeuwigen of door de sfeer in het team te symboliseren. Ook kun je de persoonlijkheid van de collega laten doorschemeren. Ook met dit cadeau voor het afscheid collega zal deze regelmatig aan het werk en de mooie tijden worden herinnerd.

 

Een kunstwerk als gebruiksvoorwerp

Een laatste optie die je hebt als je een cadeau nodig hebt voor het afscheid collega is om een kunstwerk te combineren met een gebruiksvoorwerp. Je kunt dan denken aan een handgemaakte fruitschaal, een vaas of zelfs een tuinbeeldje. Het voordeel van een gebruiksvoorwerp is dat je collega daar dan ook echt wat aan heeft en echt iets mee kan. Tegelijkertijd wordt hij of zij herinnerd aan jullie samenwerking elke keer als het voorwerp tevoorschijn komt. Kies voor een gebruiksvoorwerp en je combineert het praktische met het symbolische.

 

Keuze genoeg

Kunst is een ideaal cadeau voor alle gelegenheden en een afscheid collega is hier slechts één voorbeeld van. Er zijn zeer getalenteerde kunstenaars in Nederland die jou van een perfect cadeau kunnen voorzien. Zoek dus een aantal galerieën uit, plan een dagje uit en ga op kunst jacht. Je zult niet worden teleurgesteld door het aanbod.