Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar de laatste gadgets om avontuurlijke uitstapjes te kunnen maken. Wanneer je net als ik graag naar buiten gaat om een stuk te gaan fietsen in de natuur, dan zijn er een paar dingen die je ervaring zeker kunnen verbeteren. In deze blog vertel ik jullie de drie dingen die mijn fietsavonturen op een niveau omhoog brengen.

Heerlijk elektrisch fietsen

Mijn eerste tip is eigenlijk ook meteen de duurste. Je kunt maar beter gelijk met de deur in huis vallen denk ik dan maar. Een elektrische fiets is naar mijn idee echt een investering in je fietsavonturen. Je kunt met een elektrische fiets namelijk nog net zo sportief zijn, maar je hebt niet meer dat je halverwege de tour bijna door je benen heen zakt omdat je toch iets te enthousiast was. De elektrische aandrijving kan je net dat extra duwtje in de rug geven en je helpen om lekker te blijven fietsen.

Een elektrische fiets heren heeft een kenmerkende horizontale framebuis, waardoor deze extra stevig zijn en lang meegaan. Je hebt allerlei typen elektrische fietsen en afhankelijk van je wensen kun je ook een bepaalde snelheid en accuduur kiezen. De meeste elektrische herenfietsen hebben echter meerdere versnellingen en kunnen tot wel een snelheid van 24 tot wel 45 km per uur halen. Heerlijk wanneer je in rustige lange stukken kunt fietsen.

Een sporthorloge

Mijn tweede tip is het aanschaffen van een slim sporthorloge. Een slim horloge kan bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd en zien waar je bent. Het kan soms handig zijn om snel even iets te willen nakijken maar niet direct je telefoon te kunnen pakken. Met een slim sporthorloge kan je dit snel tijdens het fietsen doen. Je kunt ook herinneringen instellen die je dan op je horloge te zien krijgt. Zoals een herinnering om wat te drinken of wanneer je zoveel kilometer hebt afgelegd. Persoonlijk heb ik mijn sporthorloge altijd en overal bij me. Het is leuk om zo constant bij de houden wat je hebt gedaan.

De leukste fietsapp

Mijn laatste tip om jouw fietsavonturen te verbeteren is het downloaden van de fietsapp Strava Cycling. Deze app gebruik ik echt voor al mijn fietsreizen. Met de Strava app kun je bijhouden wat je gemiddelde snelheid is geweest, hoeveel hoogtemeters je hebt gehaald en wat je hartslag is geweest. De Strava app heeft goede samenwerkingsopties met sporthorloges en andere apps. Bovendien kun je een logboek bijhouden om zo van al je ervaringen een fietsdagboek te kunnen maken.