Lekkere dingen zijn vaak niet gezond en gezonde dingen zijn vaak niet lekker. Of die bewering helemaal juist is, betwijfelen we. Er zijn namelijk een hoop dingen die je lichaam op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Om alle voordelen van gezond voedsel op te nemen, is er iets dat je kunt doen. Je hoeft geen gekke recepten te proberen om gezond te zijn. Door smoothies te maken kun je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk voordelen van gezonde voeding in je op kunt nemen. Lekker én gezond, dat is gewoon een synoniem voor smoothies. In deze blog vind je een aantal simpele recepten voor smoothies.

Groener dan groen én lekker

Een echte aanrader is deze smoothie. Je hebt er een aantal groentes, kruiden en fruit voor nodig. De ingrediënten zijn: probiotica supplementen, spinazie, basilicum, wortel en kiwi. Een smoothie met deze bestanddelen is erg lekker en smaakt super gezond. Elk element in de smoothie bevat gunstige bijzondere stoffen die bij kunnen dragen aan het goed functioneren van jouw lichaam. Probeer het daarom eens uit. Als je het net zo lekker vindt als wij, dan kun je er elke week in ieder geval één glas van leegdrinken. Lust je een van de genoemde ingrediënten niet? Dan kun je deze ook vervangen door iets dat er op lijkt.

Wij houden van rood fruit

Het is niet voor niks dat veel merken combinaties van rood fruit gebruiken. Het samenvoegen van de fruitsoorten met deze kleur zorgt gegarandeerd voor een heerlijke smaaksensatie. Je kunt aardbeien, frambozen en rode bessen samen in een smoothie doen. Om de smaak te verbeteren is het een goed idee om er munt aan toe te voegen. Zo wordt het geheel een stuk frisser en nóg lekkerder. Ook een beetje citroensap kan ervoor zorgen dat je een lekkerdere rode smoothie hebt.

Een tropische smoothie

De echt lekkere smoothies zijn die met vruchten als ananas, mango en passievrucht. Door deze fruitsoorten van tevoren in te vriezen en vervolgens samen in de blender te doen, smaakt de smoothie op zijn best. Om het helemaal tropisch te maken, kun je kokoswater of kokosmelk aan het geheel toevoegen. Zo creëer je een heuse vakantie in je mond! Wil je het nog iets gezonder maken en meer voordelen uit de voeding halen? Voeg dan aan elke smoothie een kruid toe. Peterselie, curcuma en koriander schijnen een positief effect te hebben op je lichaam. Welk van de genoemde smoothies ben jij van plan binnenkort te maken?