Een interieur inrichten valt lang niet altijd mee. Vooral niet als je bent zoals ik. Ik ben niet iemand die alle interieurbladen doorleest om op de hoogte te blijven van alle trends. Sterker nog, eigenlijk heb ik helemaal geen idee wat er speelt in het land van de woningdecoratie. Nu had ik dus een huisje gekocht en ik wilde dat ook een beetje leuk inrichten. Met leuk bedoel ik dan naar mijn smaak maar ook zodanig dat ik nog wel mensen kan uitnodigen. En het is dan de bedoeling dat dat bezoek iets leuks zegt over mijn kamer en niet bij zichzelf denkt dat ik een wansmaak heb. Nou, zo’n huis inrichten is echt nog een hele klus. Veel mensen vinden dat het leukste wat er is als je eenmaal verbouwd hebt. Maar ik zit geloof ik zo niet in elkaar. Bij mij liepen de frustraties al snel hoog op. Ik kreeg veel last van keuzestress. Niet alleen van de grote dingen zoals de keuken of de bank. Nee, zelfs van zaken als een eenvoudige hanglamp.

Hanglamp: de keuze is enorm

Echt, er waren tijden dat je misschien kon kiezen uit drie verschillende hanglampen, die meestal dezelfde vorm hadden en waarvan de kap dan een andere kleur had. Toen was het leven nog eenvoudig zullen we maar zeggen. Tegenwoordig is een hanglamp kiezen een hele onderneming. De keuze is enorm. Niet alleen de kleuren zijn heel divers, maar ook de stijlen en ontwerpen. Het was zelfs zo erg dat ik me afvroeg of ik een hanglamp bij mijn kamer moest kiezen of een kamer bij mijn hanglamp. Hoe ging ik dit nu weer oplossen? Na wat nagedacht te hebben, kwam ik tot de conclusie dat hier geen regels voor zijn. De oplossing is mijn fantasie.

Gebruik je fantasie

Ik bleef me maar afvragen wat anderen zouden vinden van mijn keuzes. Maar wat doet dat ertoe? Ik moet in dat huis wonen. Natuurlijk hoop ik dat mensen mijn smaak niet vreselijk vinden. Maar als ze dat wel doen, is dat dan zo erg? Moet ik niet gewoon kiezen wat ik mooi, apart of opvallend vind? Het is mijn huis dus mijn goed recht. En dat deed ik dus. Ik gebruikte mijn fantasie en koos een hanglamp die enorm opviel bij mijn verder wat eenvoudige interieur. Ik vind de hanglamp nu nog fantastisch. En mijn vrienden ook. Dus volg je gevoel en gebruik je fantasie bij het kiezen van je interieur. Dan komt het wel goed.