Vandaag de dag zijn er ontzettend veel aspecten waar je aan moet denken als je een bedrijf runt. Dan bedoel ik natuurlijk niet enkel zaken als het personeel, targets behalen en dat soort zaken. Wanneer je een milieubewust bedrijf wil zijn, dan moet je ook denken aan jouw CO2 afdruk. Zo kiezen veel bedrijven ervoor om hun eigen energie op te wekken door middel van groene stroom. Onder andere zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand is in Nederland een zeer populaire manier om groen bezig te zijn. Daar komt echter wel meer bij kijken dan simpel wat zonnepanelen plaatsen. Vervolgens moet je denken hoe je het beste om kunt gaan met energieopslag. Vandaag vertel ik je over de mogelijke industriële oplossingen voor energieopslag voor bedrijven.

Efficiënt jouw elektriciteitsnet inrichten

De eerste stap die je als bedrijf kunt zetten, is om eens kritisch naar jouw elektriciteitsnet te kijken. Is de huidige situatie wel optimaal? Zijn er kansen op het net efficiënter in te richten? Natuurlijk hoef je dit niet zelf uit te dokteren. Ik kan me voorstellen dat jij niet al te veel verstand hebt van dit soort energiezaken. Daarom is het ook mogelijk om in zee te gaan met een bedrijf die gespecialiseerd is in dit soort industriële oplossingen voor zakelijk energieopslag. Neem bijvoorbeeld Alfen. Zij hebben de nodige kennis en ervaren monteurs in huis om de distributie van jouw energie optimaal te regelen. Zo bouwt Alfen een duurzaam en innovatief energienet voor jouw bedrijf. Dit wordt ook wel een Smart Grid genoemd. Klik op de link als je meer technische informatie wilt over Smart Grids.

Speciale batterij voor bedrijven

Een Smart Grid kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van jouw bedrijf. Wanneer je veel energie opwekt, dan moet je dit ook tijdelijk opslaan. Vervolgens kun je het doorverkopen of later gebruiken wanneer er bijvoorbeeld minder zon staat. The Battery is een voorbeeld van zo’n industriële oplossing voor de energieopslag binnen het energienet van jouw bedrijf. Door middel van deze batterij wordt het voor bedrijven eenvoudiger om de vraag en aanbod met betrekking tot energie te balanceren. Dat houdt in dat je minder afhankelijk wordt van externe factoren zoals de wind en de zon. Wanneer de zon wel schijnt, wordt overbodige energie correct opgeslagen in The Battery. Vervolgens heb je de keuze om het door te verkopen of om het later zelf te gebruiken om bijvoorbeeld elektrische voertuigen op te laden.

Ben je geïnteresseerd in de diverse mogelijkheden voor jouw bedrijf om de energieopslag zo efficiënt mogelijk in te zetten? Dan raad ik je aan op de links in deze blog te klikken. Dan kom je terecht bij Alfen. Zij beschikken over de nodige kennis om aanvullende informatie en een deskundig advies te geven.