Elke scooter die in het verkeer wordt gebracht in Nederland dient verplicht te worden verzekerd. Dat is wellicht een beetje vervelend, want het zorgt ervoor dat je als eigenaar en / of bestuurder van een scooter toch geconfronteerd zal worden met bepaalde, periodieke kosten. Gelukkig betekent dit niet dat je altijd rekening dient te houden met een zeer hoge kostprijs, integendeel. De scooterverzekering valt namelijk op tal van verschillende manieren af te sluiten. Ben jij ook benieuwd naar de exacte mogelijkheden die er op dit vlak bestaan? Dan is het aan te raden om de informatie hieronder even grondig door te nemen. 

Vergelijk de premie van de verschillende scooterverzekeringen

Wil je graag kunnen besparen op je scooterverzekering? Dan zal je er altijd voor moeten kiezen om een vergelijking uit te voeren. Het gebeurt in de praktijk nog altijd ongelofelijk vaak dat mensen de verzekering voor hun scooter blind bij hun vaste verzekeraar gaan afsluiten. Willen we nu zeggen dat, dat nooit interessant is? Natuurlijk niet. Sterker nog, dit kan in de praktijk zelfs zeer interessant zijn. Wat we wel willen zetten is dat de scooterverzekering een ongelofelijk concurrentiële verzekering is die eenvoudig door verzekeraars kan worden afgesloten. Dat concurrentieel aspect zorgt er in de praktijk voor dat je tijdens het uitvoeren van een vergelijking al snel een behoorlijk financieel voordeel kan ervaren. 

 

Het uitvoeren van een vergelijking voor wat de premie van je scooterverzekering betreft dient eigenlijk op een zeer specifieke manier te gebeuren. Veel mensen zien namelijk een lagere prijs bij de ene verzekeraar in vergelijking met de andere en besluiten om enkel en alleen op basis daarvan een keuze te maken. Dat lijkt logisch, maar dat is het absoluut niet. Je moet er immers rekening mee houden dat een verschil in premie het gevolg kan zijn van een beperkt aantal dekkingen. Op deze manier is het natuurlijk eenvoudig om een scooterverzekering goedkoper aan te bieden. Sta hier dus zeker en vast altijd even bij stil!

De niet onaanzienlijke invloed van het eigen risico

Een zeer voor de hand liggend element van je scooterverzekering die je op een ongelofelijk eenvoudige manier kan helpen besparen is het eigen risico. Ongelofelijk veel potentiële verzekeringnemers houden hier absoluut geen rekening mee. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat ervoor hun scooterverzekering geen eigen risico van toepassing is. Fantastisch toch? Aan de ene kant natuurlijk wel, maar het brengt ook zeker nadelen met zich mee. 

 

Het belangrijkste nadeel van het ontbreken van een eigen risico is terug te vinden in het feit dat er op deze manier geen korting kan worden toegekend op de periodieke premie die voor jouw scooterverzekering moet worden betaald. Dat is ongelofelijk vervelend, want hierdoor valt je scooterverzekering per definitie altijd duurder uit dan eigenlijk strikt noodzakelijk is. Het laten toevoegen van een eigen risico aan je polis kan dus best interessant zijn. Is er al sprake van een eigen risico, maar is de impact daarvan bijzonder klein? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze voor je potentiële scooterverzekering te laten verhogen.

 

Het toepassen van een eigen risico of het verhogen er van bij je scooterverzekering zorgt ervoor dat je altijd kan rekenen op een interessant financieel voordeel. Dat gezegd hebbende moet je natuurlijk ook even verder kijken. Je sluit een scooterverzekering namelijk uiteraard af omdat deze je zou vergoeden bij schade. Een te hoog eigen risico zorgt ervoor dat je zoveel zelf moet betalen dat het afsluiten van de verzekering eigenlijk niet meer interessant wordt. Hou ook hier dus absoluut rekening mee. 

(Tijdelijke) aanbiedingen kunnen interessant zijn

Wanneer je een actuele vergelijking uitvoert tussen de verschillende scooterverzekeringen op de markt zal je kunnen vaststellen dat de prijs van de verzekeringen onderling behoorlijk kan verschillen. Niet zelden wordt een prijsverschil in de hand gewerkt omdat er sprake is van een tijdelijke aanbieding. Zo'n aanbieding kan in de basis interessant zijn zolang je maar de nodige aandacht besteed aan de onderstaande bijzondere aandachtspunten: 

 

  1. Bekijk goed voor welke termijn de aanbieding precies geldig is; 

  2. Controleer de voorwaarden waar de aanbieding over beschikt; 

  3. Ga altijd na wat de premie is na afloop van de aanbieding; 

 

Een behoorlijk aantal mensen die zien dat ervoor hun potentiële scooterverzekering een aanbieding geldt zullen op basis daarvan concluderen dat ze toch liever even verder kijken. Dat is echter nergens voor nodig, zolang je door in te tekenen op de aanbieding niet vast komt te zitten aan de verzekering en de bijbehorende misschien wel erg dure verzekeringspremie die er aan verbonden is. Hoe dan ook, door gebruik te maken van een bepaalde promotie die loopt met betrekking tot je scooterverzekering kan het dus zeker en vast mogelijk zijn om een aantrekkelijke extra besparing te realiseren op het afsluiten van je verzekering.

Zorg voor een optimaal passende verzekering voor je scooter

Het feit dat er menig aantal verschillende soorten scooterverzekeringen op de markt zijn terug te vinden is alleen maar interessant. Het zorgt er namelijk voor dat je als potentiële verzekeringnemer steeds de mogelijkheid hebt om een verzekering af te sluiten die perfect aansluit op je persoonlijke wensen en verwachtingen. Bij het maken van je keuze voor een bepaalde scooterverzekering moet je altijd de aandachtspunten in je achterhoofd houden die hieronder door ons zijn aangegeven: 

 

  1. Hou rekening met het aantal kilometers die je gaat afleggen met je scooter; 

  2. Besteed de nodige aandacht aan de waarde waar je scooter over beschikt; 

  3. Hou rekening met mogelijks interessante extra dekkingen voor je scooter; 

 

Scooter verzekeren? Het komt in de praktijk ongelofelijk vaak voor dat mensen de verkeerde en bijgevolg ook veel te dure scooterverzekering afsluiten gewoon omdat ze niet voldoende tijd investeren in het doen van het vereiste onderzoek. Natuurlijk kan dit een beetje vervelend zijn en uiteraard kost het tijd, maar het uitvoeren van een onderzoek kan er wel voor zorgen dat je direct een stevige besparing kan realiseren op de premie van jouw scooterverzekering. Het kan de inspanning dan ook in de praktijk zeker en vast waard zijn.