De badkamer is belangrijk

We brengen allemaal veel tijd door in onze badkamers, dus het is goed dat we er een prachtige plek van maken. Unieke badkuipen, slanke onderkasten en moderne toiletontwerpen zijn er in alle soorten en maten, voor kleine en grote ruimtes en budgetten. Afgezien van de essentiële voorzieningen, kunnen badkamers worden verbeterd met chique dispensers en opslag. Verlichting is een integraal onderdeel van de puzzel bij het ontwerpen van een badkamerretraite, omdat licht de sfeer van een ruimte volledig kan veranderen. Om uw volgende verbouwing te helpen inspireren, hebben we een verzameling van 51 moderne badkamerideeën samengesteld met prachtig sanitair, meubels, kranen, badkameraccessoires en sfeerverlichting.

Een goed design

Begin met het uitwerken van uw belangrijkste prioriteiten. Een familiebadkamer of een spa-stijl heiligdom vereist een lange lijst met specificaties en accessoires die een bad, aparte douche, dubbele wastafels en enorm veel opslag kunnen bevatten, terwijl een en-suite of gastbadkamer mogelijk alleen een douche en toilet nodig heeft.

Vraag jezelf vervolgens af wat voor soort ruimte je hoopt te bereiken. Zoek je een toevluchtsoord om naar te ontsnappen, of ben je meer een stimulerend en energiek soort persoon? Dit heeft invloed op de armaturen, fittingen en kleurenschema die u kiest. ‘Vergeet hoe je je badkamer momenteel gebruikt en stel je in plaats daarvan voor hoe je hem wilt gebruiken’, zegt ontwerper Hayley Tarrington. ‘Gebruik bijvoorbeeld je ervaringen wanneer je geweldige spa’s hebt bezocht en visualiseer hoe je je nieuwe schema wilt laten functioneren.’

Vloeren, tegels, kleuren

Wijzig een lay-out niet alleen maar omwille hiervan. Als het goed voor u werkt, bewaar het dan. Het is ook een veel goedkopere optie, omdat het verplaatsen van afval en waterleidingen duur kan zijn.

Het vervangen van fittingen, vloeren en tegels of het opnieuw schilderen van muren is een snelle manier om een ​​verfrissing te krijgen. Als uw lay-out niet helemaal goed is, moet u nadenken over de manieren waarop u kleine maar effectieve wijzigingen kunt aanbrengen. Hangende deuren of schuifdeuren aanbrengen is bijvoorbeeld een uitstekende manier om ruimte te winnen. Installeer ook een mooie complete douchecabine.

Als u van plan bent om uw lay-out te wijzigen, meet u uw badkamer zorgvuldig. Let op de positie van deuren ramen en eventuele leidingen. Het kan helpen om een ​​schets op ruitjespapier te tekenen of een online ontwerptool te gebruiken.

Het is ook een goed idee om een ​​lokale badkamer-showroom te bezoeken voor advies, omdat de ontwerpers veel ervaring hebben met het maximaliseren van de ruimte en tegelijkertijd het minimaliseren van dure fouten.

Houd ten slotte in gedachten hoe uw behoeften de komende jaren kunnen veranderen. Alleen omdat je op dit moment geen bad in je leven nodig hebt … is dit misschien niet altijd het geval. Je familie kan groeien, of je verkoopt misschien, in welk geval een bad een bredere aantrekkingskracht zal hebben.