Toen deze vraag een tijdje geleden aan mij werd gesteld wist ik het antwoord ook niet. Behuizing…  Behuizing als in huis? Muren om je computer? Ingerichte ruimtes met meubilair? Het klonk aan de ene kant een beetje raar maar aan de andere kant wel logisch. De processor schijnt het hart van de computer te zijn en deze wil je natuurlijk bescherm. Je wilt het veilig en beschermd houden en een behuizing is daarom nog geen eens zo’n slecht idee. Daarom geven we je in dit blog 3 gouden tips waar je op moet letten als je een PC behuizing gaat kopen.

  1. Kies altijd voor een stevige PC behuizing van goede kwaliteit

Ooit het metselwerk gezien van een huis? De stenen zijn met een speciale techniek gestapeld om er zo voor te zorgen dat de muur het sterkste is en heel wat kan verdragen. Dit geldt natuurlijk ook voor je computer. Zorg er altijd voor dat je een behuizing kiest van hele goede kwaliteit en daar mag je best een aardig budget voor uittrekken. Met het fundament staat of valt alles natuurlijk.

  1. Zorg ervoor dat de behuizing past bij je PC

Alle componenten van je computer zoals de processor en het moederbord moeten in de behuizing passen. Koop je een te kleine behuizing dan past de helft er niet in en dat is natuurlijk zonde. In dit geval geldt wel de regel: beter te groot dan te klein. Ook de stevigheid van de behuizing en het formaat van de montagerekken voor de harde schijf, dvd-speler en dvd-brander. Hoe meer componenten je in de behuizing kwijt moet, hoe meer ruimte de PC behuizing moet bieden.

  1. Maak je ook druk om de voeding

Voeding? Ja voeding, ook in een huis moet er goed gegeten worden. Nee dat is misschien een beetje flauw maar zonder voeding kan je computer natuurlijk niet voor je werken. Voeding is ontzettend belangrijk en ook door de specialisten op computer gebiedt nog wel eens onderschat. Net zoals bij mensen kan een computer ook ondervoed of overvoed worden waardoor de kwaliteit van een computer achteruit kan gaan. Zonde vinden wij! Zorg er daarom altijd voor dat je weet wat voor soort voeding jouw computer nodig heeft en zorg ervoor dat je hiervoor de juiste PC behuizing uitkiest.

We hopen dat deze gouden tips je helpen bij de aanschaf van een behuizing voor je PC en wensen je alvast veel plezier.