Het is absoluut een droom van alle entrepreneurs. Een klein bedrijfje starten dat misschien uit slechts een werknemer, jezelf, of misschien twee vrienden bestaat. En dat dat bedrijfje dan uitgroeit tot een groot succesvol bedrijf met vele werknemers en miljoenen in omzet, of nog belangrijker, miljoenen in winst. Deze droom is natuurlijk fantastisch als hij gerealiseerd wordt maar met de uitbreiding van een bedrijf komen ook een hoop nieuwe uitdagingen kijken. Problemen die een groter bedrijf heeft waar eenmansbedrijven nooit mee hoeven te dealen. In dit artikel bespreken we een aantal van die problemen en hoe je ze het meest effectief kunt oplossen zodat de groei van je bedrijf vlekkeloos verloopt.

Werknemers en salarissen

Wanneer een bedrijf groter groei dan de oprichters komt de dag al snel dat er meerdere mensen nodig zijn om alles te runnen. Dit betekent dat er werknemers aangenomen moeten worden. Maar met het aannemen van werknemers komt natuurlijk ook weer een hoop kijken. Zo moet je ten eerste natuurlijk salarissen gaan betalen en ook vakantie-uren en mogelijk zorgverzekeringen betalen. Daarom is het belangrijk om duidelijk te weten waar werknemers voor aangenomen moeten worden en wat kan worden uitbesteed aan bijvoorbeeld freelancers. Wanneer het om een klus gaat die maar een keer in de zoveel tijd hoeft te worden gedaan kan het een stuk voordeliger zijn om freelancers in te huren.

Roosters

Bij het aannemen van werknemers komen natuurlijk ook roosters kijken. Zeker wanneer er veel werknemers in bijvoorbeeld een Retail winkel werken kan een rooster maken nog erg ingewikkeld worden. Alhoewel het maken van roosters vaak zelf gedaan kan worden is het toch een tijdrovende klus. En deze tijd kan mogelijk beter gebruikt worden voor bijvoorbeeld de groei van het bedrijf. Daarom is het maken van roosters iets wat goed kan worden uitbesteed. Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die zich specialiseren in het maken van roosters waardoor er een hoop werk wordt weggenomen van de bedrijven die ze als klanten aanhouden.

Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat een rooster voor iedereen op elk moment toegankelijk is. Daarom zijn rooster applicaties zo verstandig. Elke werknemer kan altijd inloggen om hun persoonlijke rooster te bekijken. Een belangrijk aspect dat ook komt kijken bij het maken van roosters zijn de loonkosten. Vele apps waarmee roosters gemaakt kunnen worden zijn gemakkelijk aan urenregistratie apps te koppelen. Op deze manier kom je niet voor onverwacht hoge loonkosten te staan.