Heb jij ook last van het veel te weinig legen van je kliko bak? De gemeente hier houdt totaal geen rekening met het feit dat je met 4 kinderen echt wel vaker dan 2x in de maand een lege bak nodig hebt. Binnen een week is deze bak namelijk al bom vol. Wanneer je de gemeente belt krijg je een ongeïnteresseerde vrouw aan de telefoon die vindt dat ik dan afval moet gaan scheiden. Of ik kon een extra kliko huren, wel voor 200 euro per jaar.

 

 

Gelukkig ben ik niet de enige

Gelukkig kwam ik laatst mijn buurvrouw tegen, 3 kinderen en 2 honden. Haar bak is ook al binnen een week vol, extra leegmoment is voor haar ook niet mogelijk. Echt belachelijk, zeker wanneer er meer vraag van is dan van éen persoon. Toch houdt de gemeente voet bij stuk, je moet maar een extra kliko huren. Gelukkig kwam er op internet een bedrijf boven water waar je een extra kliko kan huren. Dit bedrijf is speciaal gemaakt voor een kliko huren trouwens. Hierbij betaal je geen 200 euro maar gemiddeld 80 euro. Dat is wel een behoorlijk verschil! Ik besloot een paar weken geleden telefonisch contact op te zoeken.

 

 

Een vragenlijst opgesteld

Al hoewel ik altijd heel bijdehand ben aan de telefoon en korte vragen stel, kreeg ik heel erg vriendelijk antwoord terug. Zo vroeg ik of het niet erg is dat ik alles in 1 keer in de bak flikker en totaal niet aan afval scheiden doe. Ze gaf mij groot gelijk, zeker met zo’n groot gezin. Daarnaast vroeg ik aan haar wat er gebeurt wanneer een buurman mijn bak (per ongeluk) jat, toen zei ze dat ik dan kosteloos een nieuwe bak van hun zou krijgen. Als laatste vraag had ik opgeschreven dat ik graag zelf zou willen bepalen dat hij geleegd zou worden. Dat zou dus in de eerste en derde week van de maand zijn. De tweede en vierde wordt namelijk de gemeentebak geleegd. De mevrouw gaf aan dat ik dat volledig zelf mocht bepalen. Hoe fijn is dat? Service kreeg al zeker een tien van mij. Vooral die lieve mevrouw met engelengeduld.

 

 

Buurvrouw gelijk de tip gegeven

Een paar dagen later besloot ik toch even bij de buurvrouw aan te bellen. Ik vertelde het hele verhaal aan haar ze bleek zelf ook echt geïnteresseerd te zijn! Na weer telefonisch contact te hebben gezocht, kregen een paar dagen later allebei onze bak bezorgd. En wat denk je? We kregen zelfs nog korting omdat we samen bestelde en dezelfde leegdagen willen. Echt een tien voor de service!