De energierekening is vaak een punt van discussie. Ieder jaar komt die eindrekening weer binnen op de deurmat. Hebben we dit jaar te maken met een overschrijding of krijgen we voor de verandering een keer geld terug? Meestal is het een overschrijding en moet je naast je maandelijkse lasten nog bijbetalen voor het energieverbruik. Hoe zorg je er nu voor dat jij en je gezin aan de andere kant van de medaille belanden? Nou door te investeren in duurzaamheid. Hier lees je een aantal handige tips die je op de lange termijn steeds meer voordeel opleveren.

Maak gebruik van led verlichting

Met led verlichting kan je bijna niet fout gaan. Led verlichting is namelijk een stuk zuiniger dan andere soorten licht. Desondanks zorgt led voor een fel licht. Led verlichting is dus geschikt voor elke ruimte in huis. Of je nu kiest voor ledstrips of een led dimmer je kan met led verlichting alle kanten op. Kleurrijke verlichting is mogelijk maar intieme sfeerverlichting is geen enkel probleem met een led dimmer. Led verlichting is dus niet alleen zuinig maar ook nog eens een echte sfeermaker in elke woning. Verrijk je woning met led licht en bespaar op de energierekening. Laat die eindrekening maar komen.

Maak je woning slim

Zuiniger omgaan met energie dat is best moeilijk. Als mensen vergeten we nog wel eens iets. Dat is ook het geval met onze energieverbruik. Onbewust laten we de lichten aan staan of gaan we naar bed zonder de verwarming uit te doen. Allemaal kleine voorbeelden waarbij niet efficiënt omgaan met onze energie. Door je apparatuur slim te maken kan op één centrale plek al je verbruik beheren. Slimme apps laten je verwarming en verlichting optimaal renderen. Verspilling wordt teruggebracht naar een minimum. Door automatische tijden in te stellen vergeet je nooit meer een apparaat uit te zetten. Met name ten aanzien van de verwarming is er veel onenigheid over wat nu de beste manier is om je verwarming te gebruiken. Door je verwarming slim te maken heb je hier geen twijfels meer over. De app regelt het verbruik zo dat je zo efficiënt mogelijk de energie benut. Je hebt zelf dus geen omkijken meer naar een economische verbruik van je verwarming. De app verzamelt data en past op het vermogen van de verwarming hier op aan. Hierdoor is je energieverbruik ten alle tijden efficiënt.

Investeer in led en slimme producten om op de lange termijn te besparen op je energierekening. Zonder omkijken lach jij straks die energierekening tegemoet!