Werk je nog met papieren lijsten in het magazijn? Er zijn denk ik nog maar weinig bedrijven die dit doen. Maar mocht het zo zijn, dan is het tijd om over te stappen naar dataterminals! Met een dataterminal verzamel je data binnen een mum van tijd. De productiviteit in het magazijn kan sterk verhoogd worden met een dataterminal. Het wordt hier dan ook veel gebruikt. In deze blog zullen we je meer vertellen over de dataterminal. 

 

Hier moet je opletten bij het kopen van een data terminal

Er zijn super veel verschillende soorten data terminals te vinden. Deze worden eigenlijk altijd gebruikt in bedrijven en daarom worden ze in grote hoeveelheden aangeschaft. Het is verstandig om vooraf in kaart te brengen welke kwaliteiten de data terminal allemaal moet hebben om de koop makkelijker te maken. Zo kun je en data terminal kopen in de vorm van een mobiel device of in de vorm van een tablet of handheld. Een dergelijke terminal communiceert met de computer, zodat je supersnel opdrachten door kunt geven. Het allergrootste voordeel van een dataterminal is natuurlijk de papierloze orderverwerking. Daarom past een data terminal nu heel goed in deze tijd waar de mensen en de overheid steeds meer vragen om duurzame oplossingen. Maar daarnaast zijn er nog heel veel andere dingen mogelijk met een dataterminal. Zo kunt u business intelligence inbouwen dat zorgt dat bedrijfsprocessen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. Maak voor de koop dus een plan wat je precies wilt doen met de terminal. 

 

Business Intelligence 

Business Intelligence houdt in dat er op een bepaalde manier gegevens binnen de eigen handelsactiviteit verzameld worden. Het proces zet gegevens om in informatie dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis. Er kunnen hierdoor verbanden gelegd worden, trends opgemerkt worden en andere ontwikkelingen worden gevolgd. Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van Business Intelligence. Het is ook helemaal niet duur meer in gebruik. 

 

Een data terminal gebruiken 

Data terminals zijn kleine apparaten die gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Door de compacte vorm worden deze vorm van computers veelal gebruikt in warenhuizen, opslagruimtes en andere logistieke operaties. Het is de perfecte oplossing om voorraadbeheer, voertuig montage, en routebeheer op een snelle en effectieve manier uit te voeren. Maar er zijn nog talloze applicaties die u met een data terminal kunt uitvoeren. Data terminals hebben ook toegang tot netwerkmogelijkheden. Daarom kan er ook eenvoudig gecommuniceerd worden tussen medewerkers.