Als je zegt uitzendbureau, dan zeg je Binck. Ik heb met hun meermaals gewerkt en het was ontzettend makkelijk om tussentijds werk te vinden. Hun specialisme is bijzonder genoeg verkeersregelaars. Als zodanig heb ik ook gewerkt met ze, dus mijn ervaringen zijn dan ook beperkt in dit opzicht. Tegelijkertijd geeft het wel aan hoe ze draaien en waar ze aan denken.

Verkeersregelaars

Verkeersregelaars zijn vaak nodig en lastig te vinden. Veel mensen halen blijkbaar hun neus op voor een frisse neus. Ergens is het logisch. Je moet vaak buiten werken, niet altijd als de zon schijnt of het windstil is. Verder hoorde ik van vrienden die ik het adviseerde als nuttig tijdsbestek dat ze het ergens ook een beetje eng vinden. Tussen het verkeer staan, niet wetende wat ze doen, wat dan? Dat is echter nergens voor nodig. Hoe je met al deze dingen omgaat leer je op een gratis korte cursus. Hiermee ben je altijd goed voorbereid en kan je het werk makkelijk aan

Hoe het is om verkeersregelaar te zijn

Verkeersregelaar zijn voelt als de relaxtere versie van luchtverkeersleider. Je laat mensen door en zorgen er voor dat de vakmensen rustig hun werk kunnen doen. Alternatief moet je voor events helpen het verkeer om te leiden. Beide zijn eigenlijk compleet unieke ervaringen. Als het gaat om wegwerkzaamheden gaat het vooral om snel denken. De situatie is kleiner en overzichtelijker, maar tegelijkertijd is de briefing korter. Er is immers geen handboek dat je kan aanwenden als een specifiek kruispunt open ligt. Het is bovendien chaotischer omdat het verkeer van alle kanten komt. Snel kunnen schakelen is hier van levensbelang. Je moet achter je kijken en voor je tegelijkertijd en snel inschatten hoeveel auto’s er uit een monding kunnen komen. Als er teveel auto’s aan een kant komen te staan schiet zo een kolom vaak door. Dan wil je de eerste vijf erdoor laten maar komen ze alle tien omdat ze geen zin hebben om te wachten. Het is daar belangrijk autoriteit uit te stralen. Wees niet bang de automobilist aan te kijken en naar ze toe te stappen. Op het moment dat ze je dan zien dan luisteren ze wel. Voor festivals gaat het vooral om juist een gemoedelijke uitstraling. Je moet meer informatie onthouden en je moet mensen vooral in de stemming krijgen. De verleiding is groot om neutraal te kijken, maar juist hier wil je jouw lach tevoorschijn halen.