Burn-out epidemie

Het lijkt bijna wel een epidemie tegenwoordig. Steeds meer mensen krijgen te maken met een burn-out. Er zijn een heleboel redenen hiervoor. In dit artikel bespreken we de redenen dat mensen tegenwoordig vaker last krijgen van een burn-out en hoe je dit kunt behandelen maar ook voorkomen. Een van de redenen dat een burn-out vaker lijkt voor te komen is door social media. We zien tegenwoordig namelijk constant rijke en succesvolle mensen op Instagram Facebook en andere social media waardoor we het gevoel krijgen dat we veel missen. Dit maakt ons meer gestrest op ons werk en zorgt daardoor voor een grotere kans op een burn-out.

Social media

Het is dan ook om deze redenen dat een burn-out steeds meer bij jongere mensen lijkt voor te komen. Dit wordt nog eens versterkt doordat de huidige generatie juist de generatie die verteld is dat ze alles kunnen doen en worden wat ze maar willen. Natuurlijk is het echte leven vaak harder. De druk wordt hierdoor ontzettend groot en veel jongeren voelen zich daardoor mislukkelingen. Als ze dan op social media alle mensen zien die wel heel succesvol lijken kan dit de stress verhogen wat tot een burn-out leidt.

Daarom is de eerste stap om te zetten wanneer je een burn-out wilt voorkomen is minder naar sociale media te kijken. Op deze manier krijg je een pauze van alle foto’s en verhalen die op je afgevuurd worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat mensen zich realiseren dat wat ze zien op sociale media niet echt is. Het is allemaal gefilterd en geoptimaliseerd. De mensen die ze zien waarvan ze denken dat ze zo succesvol zijn hebben zelf ook hun problemen en slechte dagen.

Op vakantie

Een burn-out ontstaat langzaam. Je zult waarschijnlijk al een langere periode last hebben van klachten die je door de drukte negeert. Wanneer je last krijgt van burn-out klachten is het daarom belangrijk dat je een tijdje weggaat van je werk en tot rust komt. Zoals ik al aangaf kan het ook helpen om niet meer je tijd op sociale media te spenderen. Het kan daarom een goede optie zijn om op vakantie te gaan. We zitten midden in de zomer en een last minute Spanje vlucht is zo geboekt. Neem een potentiële burn-out serieus. Het kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Er zijn mensen die niet meer kunnen denken of zelfs bewegen voor een langere periode. Het is daarom altijd beter voorkomen dan genezen.