Wanneer je een nieuw energiecontract moet uitzoeken, dan kun je al gauw verdwaald raken in alle informatie. Daarom streef ik er altijd naar om met mijn blogs energie makkelijk te maken. In het verleden heb ik het met enige regelmaat over energie voor particulieren gehad. De laatste tijd krijg ik regelmatig het verzoek van jullie (mijn trouwe lezers) om over zakelijke energie het een en ander toe te lichten. Dus ben jij een ondernemer en moet je een nieuw grootzakelijk energiecontract uitzoeken? Ga er dan maar eventjes goed voor zitten. Vandaag maak ik namelijk alles omtrent zakelijk energie makkelijk.

Huidige stand van zaken bekijken

Voordat ik je tips ga geven om energieleveranciers met elkaar te vergelijken, wil ik even de aandacht vragen voor iets anders. Voordat je een nieuw contract afsluit voor zakelijke energie, moet je namelijk wel weten wanneer jouw huidige energiecontract afloopt. Je moet namelijk op tijd het contract vernieuwen of overstappen. Doe je dit niet? Ben je het door omstandigheden vergeten? Dan betaal je ineens de hoofdprijs voor jouw zakelijke energie. Zodra de looptijd van een energiecontract afgelopen is, dan wordt het automatisch verlengd. Daarom is het verstandig om eerst de huidige stand van zaken te bekijken. Val je nog binnen de afgesproken periode? Kun je op dit moment een nieuw energiecontract afsluiten? Dan gaan we verder met de volgende stap.

Moeiteloos zakelijke energie vergelijken

In Nederland letten we graag op de centjes. Daarom spreekt het ergens wel voor zich dat je energieleveranciers met elkaar wilt vergelijken voordat je een contract afsluit. In het verleden kon dit aardig wat tijd en moeite kosten. Tegenwoordig is het vergelijken van zakelijke energie binnen een paar minuten al gedaan. Er zijn namelijk genoeg vergelijkingssites die het zware werk voor je uit handen nemen. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is een keuze maken uit de selectie van de vergelijker. Daarvoor wil ik je ten slotte nog een handige tip meegeven.

Twee soorten leveringstarieven

Wanneer je zakelijke energie gaat afsluiten bij een leverancier, krijg je twee tarieven te zien. Beide kosten worden leveringstarieven genoemd. Er zit echter wel een verschil tussen. Zo heb je de vaste kosten voor het leveren van de energie; de leveringstarieven. Daarnaast zijn er variabele tarieven. Dit zijn de kosten die je per verbruikte kWh of m3 moet betalen. Wat voor jouw bedrijf de beste deal is, hangt af van je verbruik. Zo kan het voor het ene bedrijf interessant zijn om een energiecontract af te sluiten met hoge vaste kosten en lage variabele kosten. Daarentegen kan het voor een andere onderneming juist beter zijn om lage vaste kosten te hebben en hoge variabele kosten. Ga daarom altijd even na wat de betere deal is voor jouw zaak.

Zo! Zakelijke energie is bij deze ook makkelijk gemaakt.