Door de vele discussies in deze wereld, ga je toch wat meer nadenken over bepaalde beslissingen die je neemt. Klimaatverandering is een van de grootste discussies die momenteel gaande is. Maar of je er in je eentje veel aan kan doen? Dat is natuurlijk een vraag die vele van ons bezig houdt. Je kan zelf natuurlijk stappen ondernemen om zelf op te letten met de keuzes die je maakt. En dan kan je denken; ja ik doe dit alleen, dat helpt nooit. Maar de eerste stappen moeten gemaakt worden voordat andere mensen het misschien ook wel gaan inzien, dat zij het een en ander moeten veranderen.

Vegetarisch eten.

Je wilt een groene voetafdruk achter laten op deze planeet. We weten allemaal dat we wat beter moeten opletten. Laatst zag ik een documentaire over de vleesindustrie op de wereld. Het was best wel heftig, en dan ga je nadenken. Je gaat denken aan het minderen van vlees eten. Ik had het hierover met mijn vrienden. Daar kwamen verschillende meningen naar voren. De een zei dat hij het makkelijk kon, de ander zei weer dat een goed stuk vlees soms best wel te waarderen is. En daar kon ik mij wel in vinden. Dus kwam ik tot een oplossing. Ik ben echt geen vleeseter die overdreven veel vlees eet. Ik wissel het wel af. Maar ik zat te denken, waarom ga ik niet om de twee maanden vegetarisch eten? Geen vlees, geen vis, alleen maar vegetarisch. Dat moet wel lukken toch? Nou ik ga de uitdaging aan in ieder geval. 

Maar toen kwam de volgende vraag; Hoe krijg ik bepaalde vitamines binnen?

Vitamine B12.

Sommige vitamines, die je wel nodig hebt, krijg je niet binnen wanneer je vegetarisch eet. Zo kwam ik erachter dat je bijvoorbeeld vitamine B12 alleen binnen krijgt door dierlijke producten. Dus vleeswaren en vis. Het zit ook in eieren, maar om een maand lang als een gek eiren te eten, daar word ik ook niet vrolijk van. En het liefst heb ik alleen biologische eieren, want ja, kippen opgepropt in een kleine ruimte word ik ook niet blij van. Dus toen ging ik kijken hoe ik anders genoeg vitamine B12 binnen krijg? Je hebt verschillende vitamine pillen die je kan slikken. En om dat 1 maand, of twee weken van die maand vitaminepillen te slikken. Is natuurlijk te over zien. Dus dat zou wel een oplossing zijn voor het vitamine tekort.

Dus ik ga om de twee maanden vegetarisch leven. Doe jij mee?