Gelijksluitende cilindersloten zijn erg handig omdat je dan van je grote sleutelbos af bent en je eigenlijk maar 1 sleutel nodig hebt. Maar is het wel zo verstandig om dit voor alle deuren te gebruiken en zitten hier ook nadelen aan? Je leest er in dit blog meer over!

Wat zijn gelijksluitende cilindersloten?

Wanneer je gebruikt maakt van gelijksluitende cilindersloten weet je in ieder geval zeker dat je af bent van de grote sleutelbossen en nog maar één sleutel nodig hebt voor alle deuren in je huis. Je hebt namelijk aan één sleutel genoeg om meerdere deuren te sluiten in je huis of in je bedrijfspand. Het is dus erg handig dat je maar zo weinig sleutels nodig hebt en nooit hoeft te zoeken naar de juiste sleutel voor het slot.

Wat zijn de nadelen van gelijksluitende cilindersloten?

Het grootste nadeel van het kiezen voor gelijksluitende cilindersloten is toch wel dat alle sloten vervangen moeten worden wanneer er wat gebeurt. Wanneer je bijvoorbeeld geen sleutel meer hebt en alles kwijt bent, moeten alle sloten direct vervangen worden. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat de kosten hoog oplopen omdat er niet één maar meerdere sloten vervangen moeten worden.

Maar dit is niet het enige nadeel, een ander nadeel is dat de kans op inbraak veel groter is. Je hoeft namelijk maar één sleutel kwijt te raken en alle deuren kunnen open. Ook zijn alle sloten hetzelfde en kunnen ze dus precies weten hoe alle sloten werken.

Vraag een slotenmaker om raad

Wanneer je toch graag gelijksluitende cilindersloten wilt hebben kan je het beste vragen of een slotenmaker langskomt. Zij weten namelijk precies hoe ze deze sloten moeten aansluiten en wat het beste is voor je huis. Ook kunnen zij er rekening mee houden om het toch nog zo veilig mogelijk te maken in je huis en dat je niet bang hoeft te zijn voor inbraken. Een slotenmaker is zo gebeld en kan op een makkelijke manier alle sloten in de deuren vervangen voor jou!